Zondagse Badminton Club Nijverdal

Nieuwe leden welkom bij badmintonclub ZBC  

Badmintonclub ZBC (Zondagse Badmintonclub) is een club voor recreanten die twee keer per week badmintonnen. Bij ons is gezelligheid belangrijk, maar er wordt wel degelijk pittig badminton gespeeld. Er is geen specifieke trainer aanwezig maar er zijn zeer ervaren badmintonspelers die de nieuwelingen veel kunnen leren.

We zijn een kleine, sportieve en gezellige club waarbij we leden van 15 tot 70 jaar oud, welkom heten. Aan nieuwkomers vragen we wel dat  je de beginselen van de badminton enigszins beheerst. Op dit moment zijn er 25 tot 30 leden. Af en toe stoppen er, net als in elke vereniging, weer enkele leden. Dit komt door blessures, studie, verhuizing of gewijzigde familieomstandigheden. Om de club financieel draaiende te houden is het noodzakelijk om een minimaal aantal leden te houden. Daarnaast is om het plezier en de uitdaging te houden, voldoende deelname belangrijk.

De leden kunnen badmintonnen op zondag van 10.00 uur tot 11.30 uur en op woensdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur in de sporthal aan de Bachlaan in Nijverdal. In competitieverband wordt er niet gespeeld, wel houden we vier keer per jaar een onderling toernooi met een gezellige nazit.

 

Om de velden optimaal te benutten spelen we in dubbels. Dat wil zeggen dat we met vier personen per veld, twee tegen twee, tegen elkaar spelen. Ervaren- en beginnende spelers worden door elkaar gematcht zodat we plezierige en leuke partijen kunnen spelen, Hierbij houden we in de gaten dat iedereen voldoende aan bod komt en toch een serieuze wedstrijd kan spelen. Door het ledenaantal en de hoeveelheid velden hoef je nooit lang te wachten en kun je flink sportief bezig zijn.

ZBC is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond (NBB) en doet al enkele jaren mee aan de jaarlijkse uitwisseling met de andere Hellendoornse badmintonclubs. Leden kunnen op beide wekelijkse speeldagen komen spelen. Alleen in de zomervakantie wordt er vanwege de sluiting van de sporthal, zes weken niet gespeeld. De overige (school)vakanties wordt er doorgespeeld.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer meedoen? Je hoeft niet gelijk een badmintonracket aan te schaffen. De aanwezige leden hebben wel een (extra) racket beschikbaar om het te proberen. Na enkele keren kun je dan ervaren of deze sport en onze gezellige club met enthousiaste leden, wat voor jou is. Kom dan langs op de bovengenoemde dagen en tijden in de sporthal. Ook kun je meer informatie vinden op deze site.  We nodigen zowel beginners als gevorderden uit langs te komen of je aan te melden via de website!

Groepsfoto